Vuuravontuur : wandelingen in Lommel en Pelt

Tijdens deze spannende zoektocht kunnen kinderen én hun (groot)ouders spelenderwijs iets bijleren over brandpreventie en tegelijkertijd genieten van prachtige natuur. “Vuuravontuur in Lommel en Pelt is een mooie uitbreiding op de schatzoektochten in Bosland en het educatief aanbod van hulpverleningszone Noord-Limburg,” zegt Bob Nijs, burgemeester van Lommel. “Een echte aanrader voor de zomervakantie!”

In Lommel begint ‘Vuuravontuur’ aan het Wateringhuis (Wateringstraat 80) en staat brandweerman Ferre op post voor een 4 km lange tocht. In Pelt start het op de parking van de begraafplaats (Leukenstraat 29) en wijst Lucie 2,5 km lang de weg. De wandelingen zijn permanent bewegwijzerd en helemaal gratis. Om alle opdrachten tot een goed einde te brengen heb je enkel pen en papier nodig. Wie ook een muntstuk van 50 cent meebrengt, krijgt achteraf een aandenken. 

Werkzaamheden 

! Wegens grote herstellingen is het vuuravontuur in Pelt tijdelijk niet toegankelijk. We streven naar een snelle heropening van deze route.

Praktisch 

Ga naar de webpagina Het Vuuravontuur voor meer informatie en opdrachten.

De rode vuurpijltjes duiden aan in welke richting je moet wandelen.

In de buurt van de gouden vuurpijltjes vind je steeds de opdrachten. Die zitten verstopt in kastjes met vlammetjes en op de zijkant een QR-code. Als je die scant kom je meer te weten over de brandweer en brandveiligheid. 

Heb je de opdrachten goed uitgevoerd en de cijfers genoteerd? Dan kan je aan het einde van de tocht een geheime code kraken en de brand blussen. Bij de opdrachten tref je ook steeds een cijferslot en potje aan. Dat is voor geocachers (geocacing.com). Als je enkel de wandeling doet, mag je de potjes laten staan. 

Startplaatsen:

  • Lommel:
    Infobord aan het Wateringhuis Wateringstraat 80 
  • Pelt:
    Parking aan De Schakel, Leukenstraat 29. Het infobord staat 100 verderop in de doodlopende straat. 

Niet vergeten: pen, papier en een muntstuk van 50 cent voor een aandenken achteraf. 

Een smartphone met QR-lezer is handig als je meer uitleg bij de verschillende opdrachten wilt, maar niet noodzakelijk om de opdrachten uit te voeren.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2024
Vuuravontuur : wandelingen in Lommel en Pelt