Verkoop lege zandzakjes via Limburg.net

Voor (lege) zandzakjes kan je terecht in het containerpark.

De brandweer heeft een samenwerking met Limburg.net. In de containerparken van Limburg.net kan je lege zandzakken aankopen. Ook de meeste andere containerparken, die niet onder Limburg.net vallen, bieden lege zandzakjes te koop aan. 

Zandzakjes aankopen

  • De lege zandzakjes kan je aankopen op alle recyclageparken van Limburg.net en in de meeste andere containerparken in Limburg.
  • De zakjes kosten 0,50 euro / stuk en worden enkel per set van 10 stuks verkocht. De totaalprijs voor een setje van 10 lege zandzakjes is 5 euro (prijs Limburg.net containerparken)
  • Maximaal mogen er 40 stuks per gezin per jaar verkocht worden.


Waarom zandzakjes via Limburg.net ?

Naar aanleiding van de evaluatie van de wateroverlast van juli 2021, werd een oplossing gezocht voor de verdeling van preventieve zandzakken aan de inwoners. Hiervoor werd een samenwerking uitgewerkt tussen de 3 Limburgse hulpverleningszones en Limburg.net.

De Limburg.net-parken zijn vlot bereikbaar, hebben voldoende opbergmogelijkheden en vervullen ook een maatschappelijke rol. 

Bovendien kunnen we zo grote toeloop en logistieke problemen vermijden bij de verschillende brandweerkazernes op het ogenblik dat er wateroverlast dreigt.


Wat als de brandweer een noodsituatie afkondigt? 

De praktische regeling wordt op het ogenblik van de noodsituatie afgekondigd.  


Hoe komen de bewoners te weten dat er zandzakjes op het park aangekocht kunnen worden? 

Limburg.net zal de verkoop bekend maken via de gekende kanalen.

Bij de aankoop van de lege zandzakjes krijg je ook een handleiding mee over het gebruik van de zandzakjes (vullen, stapelen, wat te doen na gebruik). Hieronder kan je de instructies in pdf downloaden.

Handleiding zandzakjes (pdf) 

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2024
Verkoop lege zandzakjes via Limburg.net