Veilig barbecueën met houtskool

Peter deelt graag zijn expertise over veilig barbecueën met houtskool. Naast het algemene filmpje waarin alle tips worden besproken, heeft Peter nog vijf afzonderlijke filmpjes gemaakt waarin hij ingaat op elk van zijn top vijf tips. Of je nu een beginner bent of een ervaren grillmaster, met deze tips van Peter kan je gegarandeerd veilig en lekker barbecueën met houtskool.


    1. Een veilige plaats

Dat is een goede tip om mee te beginnen. Het is erg belangrijk om de barbecue op een veilige en stabiele plek te zetten. Zo voorkom je dat de barbecue omvalt of dat het vuur overslaat naar de omgeving. Een vlakke ondergrond zorgt dat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt. Plaats de barbecue dus altijd buiten in de tuin op een vlakke, stabiele ondergrond en houd voldoende afstand tot de omgeving.

    2. Gebruik aanmaakblokjes

Het is namelijk zeer gevaarlijk om de barbecue aan te steken met benzine of andere brandbare vloeistoffen. Dit kan leiden tot oncontroleerbare vlammen en zelfs brandwonden veroorzaken.  Plaats de aanmaakblokjes op een paar plekken tussen de houtskool en steek ze vervolgens aan met een lange lucifer of aansteker. Wacht vervolgens tot de houtskool volledig is aangestoken en bedekt met een dun laagje as voordat je begint met barbecueën.

    3. Hou kinderen en huisdieren op afstand

Peter hecht veel belang aan veiligheid wanneer hij aan het barbecueën is. Daarom is het belangrijk om kinderen en huisdieren op een veilige afstand te houden van de barbecue. Ze kunnen zich namelijk verbranden of zich stoten tegen de barbecue, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Zorg er dus voor dat je een veilige zone creëert rond de barbecue waar kinderen en huisdieren niet kunnen komen. Zo kan je in alle rust en veiligheid genieten van je barbecue.

    4. Blijf altijd in de buurt van je brandende barbecue

Tip 4 van Peter gaat over het belang van toezicht houden tijdens het barbecueën. Het is essentieel om altijd in de buurt van je brandende barbecue te blijven en de vlammen goed in de gaten te houden. Zo voorkom je dat er onverwachte vlammen ontstaan die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

    5. Drink geen alcohol tijdens het barbecueën

Het drinken van alcohol vermindert je reactievermogen en kan ervoor zorgen dat je minder alert bent op eventuele gevaren. Door het drinken van alcohol te vermijden, kan je de veiligheid tijdens het barbecueën verhogen.

Extra informatie op www.veiligBBQ.be

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 09 mei 2023
Veilig barbecueën met houtskool