Veilig barbecueën met gas: Tips van Bert

Bert, de collega van Peter, is een expert op het gebied van het grillen op gas. Bert zweert bij zijn gasbarbecue en in tegenstelling tot Peter houdt hij niet van de rokerige smaak die houtskool geeft aan het vlees. In plaats daarvan gaat Bert voor de strakke lijnen van de grill en de controle die hij heeft over de temperatuur van zijn barbecue. In zijn filmpje deelt Bert vijf waardevolle tips over hoe je veilig en efficiënt kunt barbecueën op gas. Laten we eens kijken wat Bert ons te bieden heeft.

Filmpje :  veilig barbecueën op gas


    1. Zorg dat de gasfles goed is aangesloten

Controleer of de gasfles correct is aangesloten op de barbecue en of er geen lekken zijn. Dit is belangrijk om gaslekken en mogelijke explosies te voorkomen.

    2. Zet de gasfles in open lucht en in de schaduw

.Zet de gasfles in open lucht en in de schaduw. Plaats de gasfles altijd in een goed geventileerde en open ruimte, uit de buurt van direct zonlicht en hittebronnen. Dit vermindert het risico op gaslekken en houdt de gasfles koel. 

    3. Vervang een versleten darm meteen

Check regelmatig de gasslang op beschadigingen of scheurtjes. Vervang de slang onmiddellijk als er een defect wordt ontdekt. Dit voorkomt gaslekken en garandeert een veilige werking van de barbecue.

    4. Sluit alle kleppen bij het vervangen van de gasfles

Sluit altijd alle kleppen op de barbecue en op de gasfles wanneer je de gasfles vervangt. Dit voorkomt dat er gas ontsnapt en verkleint het risico op explosies.

   5. Open het deksel voor je de gasbarbecue aansteekt

Controleer voor het aansteken van de barbecue of het deksel open is. Dit voorkomt de ophoping van gas onder het deksel en vermindert het risico op explosies.

    6. Bewaar je gasfles buiten, weg van vorst en zon

Een gasfles mag je zeker buiten plaatsen of in een of in een verluchte ruimte zoals een schuurtje of een open dak. Bewaar de fles steeds rechtopstaand. Zet de gasfles zeker niet bij een open raam, een keldergat of een rioolputje. Als gas zou lekken, zakt het gas naar de vloer en kan het door kieren van deuren of raam het rioolputje of je huis binnensluipen. Bij het opbergen de gaskraan goed dicht draaien en buiten het bereik van kinderen plaatsen.

 Extra informatie op www.veiligBBQ.be

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 05 juni 2023
Veilig barbecueën met gas: Tips van Bert