Taken
Media

Hieronder kan je persberichten en foto's vinden van verschillende interventies, oefeningen en/of evenementen in onze zone.

Standing orders ambulanciers

Ziekenwagendienst Hulpverleningszone Noord-Limburg start kwaliteitsproject ‘staande orders’ Vanaf 10 januari 2019 is de Hulpverleningszone Noord-Limburg gestart met het toepassen van ‘staande orders’. Verpleegkundigen met een specialisatie in de spoedgevallenzorg die tewerkgesteld zijn bij de hulpverleningszone mogen vanaf dan een aantal handelingen, die voorheen enkel voorbehouden werden voor een MUG-arts , uitvoeren wanneer ze bij een slachtoffer ter plaatse aankomen.

Heidebrand Buskruitstraat Lommel

Enkele foto's van de heidebrand in de Buskruitstraat in Lommel van 15/06/2017.

Interprovinciale oefening natuurbrand

Op 23 september werd er een grote natuurbrandoefening georganiseerd op het schietterrein in Helchteren. Deze 'Pamparange' werd voor 1 dag omgevormd tot het decor van een grootschalige oefening. De drie brandweerzones van Limburg en een afvaardiging vanuit de zone Rand bundelden de krachten en kregen de fictieve branden snel onder controle. Hieronder enkele foto's vanuit de lucht:

Aankoop vijf nieuwe ziekenwagens

Met meer dan 5.000 ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de dringende geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Om de veiligheid en het comfort van patiënten en ambulanciers optimaal te kunnen garanderen is een goede uitrusting natuurlijk van levensbelang. In het meerjarenplan van de zone werd de aankoop van vijf ziekenwagens opgenomen.

Educatief project met kantelbus

Via een samenwerking met de firma AM Buses uit Overpelt heeft de Hulpverleningszone Noord-Limburg gedurende 3 dagen van 27 tot en met 29 november een kantelbus ter beschikking. Deze bus op trailer kan 90° gekanteld worden in een simulatie van een ongeval.

Multidisciplinair droneteam voor hulpdiensten in Noord-Limburg

De hulpverleningszone Noord-Limburg, politiezone Kempenland, politiezone Lommel en de stad Lommel slaan de handen in elkaar om drones in te zetten tijdens hun interventies. Tegen het eind van het jaar zullen 7 piloten opgeleid zijn om de 3 professionele drones vlot en veilig te bedienen, ook in extremere noodsituaties. Beeldvorming bij incidenten en evenementen is het hoofdbestanddeel van hun takenpakket samen met het ontwikkelen en opvolgen van nieuwe technologieën in de sector. Voorts zal het team fungeren als kennis- en expertisepool inzake dronewetgeving waar de politiediensten mee voor de handhaving dienen te zorgen.

Media