Wandeling ‘Vuuravontuur’ in de prijzen

Kent u het Vuuravontuur nog? Deze avontuurlijke gezinswandeling, met leerrijke tips rond brandveiligheid, werd afgelopen zomer in Pelt en in Lommel officieel geopend. De hulpverleningszone Noord-Limburg had in het najaar de kandidatuur ingediend voor de Fireforum Awards. Deze awards werden op donderdag 18 november uitgereikt in het Afrikapaleis in Tervuren.

En het resultaat is nu ook bekend: Vuuravontuur kwam als winnaar uit de bus in de categorie Brandveilig Samenleven. We hebben een Fireforum award in de wacht kunnen slepen, en daar zijn we fier op! 

Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die aan dit project zijn of haar steentje heeft bijgedragen: medewerkers van de hulpverleningszone, van de gemeenten Lommel en Pelt, van de toeristische dienst, ... Een welgemeende dankjewel !

Vuuravontuur nu ook genomineerd voor Europese awards

En het goede nieuws blijft maar binnen stromen ... Want het Vuuravontuur is nu ook geselecteerd voor de Europese awards rond brandveiligheid, de European Fire Safety Awards. Dit internationaal congres zal plaatsvinden op 7 en 8 december in Dublin. Tijdens de tweede congresdag komen projecten aan de beurt en zal de winnaar bekend worden gemaakt. Opnieuw duimen dus ! 

Over het vuuravontuur

Het Vuuravontuur is een realisatie van Toerisme Lommel, de toeristische dienst van Pelt en hulpverleningszone Noord-Limburg. Tijdens deze spannende zoektocht kunnen kinderen én hun (groot)ouders spelenderwijs iets bijleren over brandpreventie en tegelijkertijd genieten van prachtige natuur.

Startplaatsen:

  • Lommel: Wandeling 4 km. Infobord aan het Wateringhuis Wateringstraat 80
  • Pelt: Wandeling 2,5 km. Parking aan De Schakel, Leukenstraat 29. Het infobord staat 100 verderop in de doodlopende straat.
  • Niet vergeten: pen, papier en een muntstuk van 50 cent voor een aandenken achteraf. Een smartphone met QR-lezer is handig als je meer uitleg bij de verschillende opdrachten wilt, maar niet noodzakelijk om de opdrachten uit te voeren.

 

Meer informatie

Toerisme Lommel

Dorp 14, 3920 Lommel

+32 11 399 600

info@toerismelommel.be

https://toerismelommel.be/zienendoen/vuuravontuur-lommel/

 

Toeristische dienst Gemeente Pelt

Vrijetijdsbalie

Jeugdlaan 2, 3900 Pelt

tel. +32 11 94 94 90

vrijetijd@gemeentepelt.be 

https://www.gemeentepelt.be/vuuravontuur

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 25 november 2021
Wandeling ‘Vuuravontuur’ in de prijzen