Nieuws
Waterbuffer in natuurgebied Pijnven

Wegens aanhoudende droogte en het brandgevaar in natuurgebieden, gaan Agentschap Natuur en Bos en Hulpverleningszone Noord-Limburg over tot het plaatsen van waterbuffercontainers rond het natuurgebied Pijnven.
Bij een bosbrand is het allerminst evident om snel voldoende water te transporteren. Daardoor is de slagkracht voor de bestrijding van een bosbrand mogelijk te klein en kan de brandweer een gevorderde bosbrand moeilijk onder controle krijgen.
De plaatsing van strategisch gelegen waterbuffercontainers biedt hiervoor een oplossing.
Deze buffercontainers zullen gevuld blijven voor zolang de droogte aanhoudt.
Sinds 20 april geldt code Rood in heel de provincie. De natuurgebieden zijn extreem droog en brandgevaarlijk.  

De Hulpverleningszone Noord-Limburg wil wel benadrukken dat de buffercontainers niet mogen aanzien worden als een mogelijkheid tot verfrissing of een snelle duik.
Deze containers zijn hier niet op voorzien. Wanneer iemand in dit water komt, kan het zeer moeilijk of zelfs onmogelijk worden om eruit te geraken.
Anderzijds, door het stilstaand water, ontwikkelen zich hier ook bacteriƫn in het water die schadelijk zijn voor de mens.
Er worden waarschuwingsborden voorzien om misbruik tegen te gaan. De containers zullen ook regelmatig gecontroleerd worden.

Meer informatie over de preventiemaatregelen in natuurgebieden vindt u op de website van Natuur en Bos.


Waterbuffer in natuurgebied Pijnven
  • 24/04/2020 12:44