Nieuws
Nieuwe ladderwagen voor post Lommel geleverd

Op donderdag 14 maart werd de nieuwe ladderwagen in post Lommel afgeleverd. Dit voertuig vervangt de ladderwagen die in september vorig jaar betrokken raakte bij een ongeval. 

Deze wagen is tweedehands, maar zo goed als nieuw, met tal van bijkomende opties (zie hieronder). Het voertuig heeft als demovoertuig gediend, met 15.000 km op de teller. De slijtageonderdelen werden vervangen en het eigen materiaal werd ingebouwd door Fire Technics. Dankzij de aankoop van dit demomodel kon de ladderwagen snel in gebruik genomen worden. Welkom in dienst Echo 01 !

Specificaties en opties

Ladderwagen Magirus IVECO

  • Bouwjaar 2016
  • 15.000 km (550 werkuren)
  • De ladderwagen heeft verschillende nuttige opties, zoals een extra grote korf van 500 kg, een elektronisch gestuurde monitor, een uitschuifbaar reddingsplatform, een camera in de korf en op het ladderpakket, een windmeter...


Waarom een nieuwe ladderwagen?

Op 26 september raakte de vorige ladderwagen betrokken bij een ongeval op weg naar een interventie. Ter hoogte van de kruising Norbert Neeckxlaan & Loberg/Karrestraat aan het tankstation Total werd een overstekende personenwagen geraakt. Door de botsing werd ook een paardentrailer frontaal aangereden. De ladderwagen belandde in de berm op zijn zij. Eén persoon, die in het overstekend voertuig zat, is bij het ongeval overleden. Twee andere mensen waren lichtgewond. 

De ladderwagen was total loss. In afwachting van de nieuwe ladderwagen werd een vervangladderwagen ingezet. De verzekering is tussengekomen en het wrak van de oude ladderwagen werd verkocht. Het voertuig was vier jaar in gebruik.

Nieuwe ladderwagen voor post Lommel geleverd
  • 15/03/2019 11:27