Nieuws
Industriebrand Jezet Seating in Pelt onder controle

Deze morgen om 8.23 uur kreeg Hulpverleningszone Noord-Limburg een oproep voor een industriebrand bij Jezet Seating in het Nolimpark, gelegen in de Siberiëstraat in Pelt. De brand is volledig onder controle.
De brandweerposten van Lommel, Pelt, Bree en Leopoldsburg kwamen ter plaatse. Ook hulpverleningszone Oost-Limburg leverde versterking. Het  grootwatertransport van Limburg werd afgekondigd en het regional emergency droneteam bood de nodige steun met drones.

Door de brand trok een rookpluim richting het noordwesten, in de richting van Lommel, laag over de woonwijken. Zowel de gemeente Pelt als de stad Lommel riepen hun inwoners uit voorzorg op via BE-Alert om ramen en deuren te sluiten. Aan de Lommelse scholen werd gevraagd om hun leerlingen voorlopig binnen te houden.

In het bedrijf werd vooral hout opgeslagen, geen chemicaliën of gevaarlijke stoffen. In de nabijheid van Jezet Seating ligt een bedrijf dat vuurwerk opslaat. Er is geen gevaar voor overslag geweest.

Ook de medische hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het getroffen bedrijf werd tijdig geëvacueerd en er vielen daarbij geen slachtoffers.
Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.

Dankzij een goede samenwerking met verschillende brandweerposten, medische diensten, andere hulpverleningszones en bedrijven in Overpelt Nolimpark , mogen we spreken van een geslaagde interventie en is overslag naar naastgelegen gebouwen vermeden.

Onze bijzondere dank ook aan de Gemeente Pelt en Stad Lommel, en aan de mensen van Van Craenenbroek die hebben gezorgd voor water en meubilair, waar onze manschappen na de brandbestrijding even konden bekomen.

Bedankt ook aan de brandweermannen van Brandweer post Balen - Zone Kempen die zorgden voor bemanning in post Lommel, en aan Hulpverleningszone Zuid-West Limburg en Brandweerzone Oost-Limburg voor het aanleveren van manschappen en materieel.

Industriebrand Jezet Seating in Pelt onder controle
  • 07/06/2019 07:57