Nieuws
Brand op schietterrein Leopoldsburg

Sinds deze voormiddag woedt er een brand op het militair domein ‘Kamp Beverlo’ in Leopoldsburg. Mogelijks zal u hiervan lichte hinder ondervinden. In dat geval houdt u best ramen en deuren gesloten. De rook drijft langzaam af Lommel-Kerkhoven.

De brand woedt enkel op het schietterrein. Brandbestrijding op dit schietveld is uitgesloten, omwille van het groot veiligheidsrisico.

Het oefenen met munitie in volle natuur brengt brandgevaar met zich mee. Het risico op ontstaan van bos- of heidebrand is het hele jaar door reëel. Daarom is een goede samenwerking tussen brandweer en de bevoegde militairen belangrijk.

Voor het Kamp van Beverlo, met haar omvangrijk bos- en heidegebied is brandveiligheid op de schietstanden en oefenterreinen een zeer belangrijke zorg. De militairen trachten het brandrisico steeds zoveel mogelijk te beperken. Zij nemen hiervoor de nodige preventieve maatregelen. Sporadische branden zijn echter niet altijd uitgesloten.

Het militair domein dat zich uitstrekt over een groot gedeelte van de gemeenten Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Helchteren, bestaat uit 55 km² in oppervlakte. Hiervan is er 16 km² schietterrein en 33 km² oefenterrein. Slechts 6 km² is bebouwde zone.

We houden u op de hoogte via onze kanalen.

Brand op schietterrein Leopoldsburg
  • 01/04/2019 11:18